Facebook Alih Keluar Halaman Palsu Pemenang S. Dakota Powerball

Facebook Alih Keluar Halaman Palsu Pemenang S. Dakota Powerball

Baru-baru ini seorang penternak South Dakota yang telah mengalami masa-masa sukar memenangi loteri Powerball. Neal Wanless, pemenang, akan membawa pulang $88 juta selepas cukai. Kemenangan besar itu mendapat liputan akhbar yang meluas. Dilaporkan bahawa keluarga Wanless mempunyai rumah mudah alih yang diambil semula dan keluarga itu tidak mampu membeli telefon. En. Wanless mempamerkan banyak kerendahan hati tentang kekayaan barunya yang berikrar untuk tidak mensia-siakan kemenangannya dan berjanji untuk membantu mereka dalam komuniti yang telah menyokong keluarga Wanless semasa masa sukar pragmatic demo indonesia.

Telah dilaporkan bahawa seseorang menggunakan nama Wanless membuat laman facebook menggunakan namanya. Profil yang menggunakan nama Wanless dengan cepat memperoleh 120 ‘rakan.’ Laman Facebook menggunakan nama sebenar pemenang besar dan memaparkan gambar koboi menunggang ke matahari terbenam. Pada halaman maklumat adalah, “Mencari: Dating.” Setakat ini pemenang Powerball Wanless tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung laman Facebook palsu itu.

Jurucakap Facebook Simon Axten berkata halaman itu telah dilumpuhkan kerana ia melanggar

Terma dan dasar Facebook. Axten seterusnya menyatakan, “Facebook sentiasa berdasarkan budaya nama sebenar. Kami berpendapat ini membawa kepada akauntabiliti yang lebih besar dan persekitaran yang lebih selamat dan lebih dipercayai untuk pengguna kami. Ini adalah pelanggaran dasar kami untuk menggunakan nama palsu atau beroperasi di bawah nama lain. identiti seseorang dan kami menggalakkan pengguna melaporkan sesiapa sahaja yang mereka fikir melakukan ini, sama ada melalui pautan laporan yang kami sediakan di tapak atau melalui borang hubungan di halaman Bantuan kami.”

Sebelum halaman itu ditutup, ramai yang mengucapkan terima kasih telah menghantar mesej. Satu mesej berbunyi, “Mesti bagus! Menjadi ibu tunggal kepada 3 orang anak, saya pasti boleh menggunakan kemenangan loteri sekarang”¦ mungkin saya sebenarnya mampu membeli rumah ¦ teruskan bermimpi kan?”

Jurucakap Facebook Axten berkata beliau tidak boleh mengulas mengenai kemungkinan pertuduhan terhadap orang yang menyediakan halaman palsu itu tetapi berkata syarikat itu secara amnya tidak mengenakan caj untuk halaman palsu. Setakat ini pemenang Powerball Wanless nampaknya mengambil kemenangan besarnya dengan tenang. Jiran-jiran Wanless tidak ragu-ragu bahawa dia akan memenuhi janjinya untuk membayar balik masyarakat atas kemurahan hati mereka terhadap keluarganya semasa masa-masa sulit.

Teknologi komputer boleh mempengaruhi cara loteri menjalankan perniagaan dalam masa terdekat. Beberapa negeri sedang mempertimbangkan langkah yang akan menjadikan penjualan tiket loteri dalam talian sah. Pemain akan dapat log masuk ke laman web loteri negeri dan membuat pembelian loteri dalam talian. Negeri yang kekurangan wang berharap dapat mengisi tabung negeri dengan wang loteri baharu dengan menggabungkan loteri dengan teknologi abad ke-21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *